FSDreamTeam forum
January 27, 2020, 12:07:49 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Fix for PHNL Afcad?  (Read 1467 times)
Midnight Music
Newbie
*
Posts: 47


« on: August 10, 2018, 04:51:34 PM »

I just updated to the latest AFCAD for PHNL, can this be fixed for a future update so that the heavies don't park here? There are tons of open gates at the international terminal when I made this capture.

https://i.imgur.com/dUug0vr.jpg

Lee
« Last Edit: August 13, 2018, 04:39:08 PM by virtuali » Logged
Dave_YVR
Beta tester
Hero Member
*****
Posts: 625


« Reply #1 on: August 10, 2018, 07:11:59 PM »

 What AI are you using as the wing_span settings are wrong for those 777's. The FSDT PHNL airport file has those spots set at 21.34m which granted are too large, but would fit no larger than a 757.
Logged
Midnight Music
Newbie
*
Posts: 47


« Reply #2 on: August 10, 2018, 10:22:42 PM »

I use my own put together AIG schedules with FAIB and FSPainter models, as well as a few TFS and others. I like keeping my ai more select rather than a ton all over the place. This is P3D V4.3

Lee
Logged
Dave_YVR
Beta tester
Hero Member
*****
Posts: 625


« Reply #3 on: August 11, 2018, 01:41:56 AM »

 I use a custom setup as well, but check your wing_span settings. The B777-200 should have approx 199.92 feet and will then use a spot no smaller than 31m.

 This site is a bit out of date but is still very good for reference.
http://www.flightsim2004-fanatics.com/FlightSim/FSXWingSpanValues.htm
Logged
Midnight Music
Newbie
*
Posts: 47


« Reply #4 on: August 11, 2018, 02:48:21 AM »

Hey Dave, thanks for patiently responding to me. The FSPainter 777 shows a wingspan of 199 feet. Why it wants to cram itself into that spot baffles me.

Lee
Logged
Dave_YVR
Beta tester
Hero Member
*****
Posts: 625


« Reply #5 on: August 11, 2018, 08:37:03 AM »

 Interesting, any chance that you have an older ADE/Afcad for PHNL in your sim somewhere? The FSDT spots as I said are 22m and with a 199foot wingspan, the FSP 777's could not possibly fit in anything smaller than 31m.
Logged
Midnight Music
Newbie
*
Posts: 47


« Reply #6 on: August 11, 2018, 05:12:21 PM »

I use the FSDT Live update a lot, so I assume it is a recent AFCAD. I did have a look at the current AFCAD installed there and it still has heavy gates for NWA and COA, which are no more, and it has a ton of UAL heavy gates. Perhaps an update is needed, which reflects more of today's airlines with more open unassigned heavy gates...just a thought.

Lee
Logged
Dave_YVR
Beta tester
Hero Member
*****
Posts: 625


« Reply #7 on: August 11, 2018, 05:32:58 PM »

 The gate assignments have always been pretty poor, but that still doesn't account for 777's parking in smaller spots, they just can't do that.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!