FSDreamTeam forum
November 30, 2020, 01:10:52 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Runway bleed through on textures:  (Read 3346 times)
rhodges
Newbie
*
Posts: 17


« on: May 09, 2011, 05:46:47 PM »

Just made a flight from KLWB to  FSDT KDFW.

Everything looked great until I was about 2 1/2 miles out on my final approach to Rwy 17L.

Suddenly, the runway began to grow grass and increase in height slightly until as my approach and touchdown continued, all runways were replaced with raised grass runways.

Based on another thread in this forum, I tried increasing my framerates to unlimited and tried a flight from KLIT to KDFW. Same thing. As you can see by my specs below, I am useing the latest video drivers.

I have all of the DF airports set as the highest (i.e. 1,2.3. etc.) locations in my library. I do use Ultimate Terrain, USRoads, and FSGenesis but they are formated below the DF airports.

I do not see this with any other airport, including the other DF locations.

My System Specs. are listed below:

Any ideas?

Respectfully:
RTH

Primary Computer:

ASUS P6T Deluxe V2 LGA 1366 Intel ATX  Motherboard
Intel Core i7-975 Extreme Quad Core CPU
Scythe SY124010L CPU Fan
6GB (3x2GB) 240 Pin DDR3 1600 OCZ3P1600LV6GK Memory
WinXP Pro 64 Bit
EVGA 01G-P3-1180-AR GeForce GTX 285 1GB 512 bigt DDR3 Video Graphics Card
23" HPw2338h  Primary Monitor
21 Viewsonic Pro Series P815 Secondary Monitor
Nvidia version 270.61 drivers for GTX 285 Video Card
1 Western Digital Velco/Raptor WD3000HLFS 300 GB 10000RPM WATA 3 GB System Harddrive
1 Western Digital Velco/Raptor WD3000HLFS 300 GB 10000RPM WATA 3 GB FSX Harddrive
1 each Segate 320GB SATA  FS9 Harddrive
1 each Segate 320GB SATA  Backup / Utility Harddrive
Std. Floppy Drive
2 Each CDRW/DVDRW
PlusDeck 2C Audio Tape Player/Recorder
Konica Minolta magicolor 2400W Laser Printer
CH Pro USB Pedals
CH USB FlightSim Yoke
Microsoft FFB2 USB Joystick
Logitech Keyless  Keyboard
Logitech cordless mouse
High Speed Cable Internet/email Service with Router
Corsair HX1000W Modular 1000 Watt Power Supply
SuperPower ATX Full Tower Case with sides Customized for more ventilation

Note: Keyboard and Mouse are shared with a secondary Core 2 Duo Computer for WinXP Pro 32 bit programs, WideFS6 (FS9) and Wide FS7 (FSX). Implementation is by Synergy Free Software.

Note: CPU Overclocked to 4.0. GPU is not overclocked


Secondary Computer:

ASUS P5N-SLI Motherboard
Intel E6600 Core2 Duo CPU
Zalman CNPS7700-CU RT CPU Fan
4 GB KST DII800 Memory
WinXP Pro 32 Bit
NVIDIA Evga Geforce 8400GS 512MB DDR PCI Express x16 Video Card
21 Viewsonic Pro Series P815 Primary Monitor
Navidia version 182.50 drivers for Video Card
1 each Segate 250GB UIDE Harddrive
1 Each Segate  80GB SATA Harddrive
1 each Maxtar 40GB UIDE Harddrive
 Std. Floppy Drive
CDRW/DVDRW
WINTV
HP 4315v Printer/Fax/Scanner/Copier
Epson Perfection 2480 Photo Scanner
MicroTech Z!O! Flash Card Reader
Audigy 2 ZS Platinum Sound to Creative Inspire 5.1 5200 Speakers
BFGR 1000 Watt Power Supply

Note: Keyboard and Mouse are shared with a primary i7-975 Computer for WinXP Pro 64 bit programs, WideFS6 (FS9) and Wide FS7 (FSX). Implementation is by Synergy Free Software.
Logged
virtuali
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 40115



WWW
« Reply #1 on: May 09, 2011, 07:00:31 PM »

Everything looked great until I was about 2 1/2 miles out on my final approach to Rwy 17L. Suddenly, the runway began to grow grass and increase in height slightly until as my approach and touchdown continued, all runways were replaced with raised grass runways.

Does it looks like this ?

http://www.fsdreamteam.com/forum/index.php?topic=3456.0

If yes, it's a wrong configuration of your video card, which affects textures clarity. Open your video card control panel, and set the Anisotropic filter at 16x, and you'll get a big improvement.

If not, it might be a problem caused by a duplicate AFCAD, that has a slightly different altitude setting.

They usually come with AI Traffic packages, and you can use the free FSX Airport Scanner program to find AFCAD duplicates, and remove them.
Logged

rhodges
Newbie
*
Posts: 17


« Reply #2 on: May 10, 2011, 04:53:01 PM »

Thanks for the kind and prompt reply Umberto:

As usual, another short between the ears.

1. Checked my Anisotropic filter setting, it was at 16X as you recommended.
2. Ran the FS9 Airport Scanner and everything looked fine there.
3. Thinking I might have a corrupt file, began moving partial sceneries to my desktop on a trial and error basis by process of elimination. No luck.
4. Finally with just about everything removed, saw a second runway superimposed on my DF runway.
5. When I installed the first FSDT airports I removed all duplicate files, but sure nuff, when I later purchased and installed KDFW, I forgot that I already had an old SimFlyers KDFW already installed. Removed it, and everything is beautiful.

A screenshots of what I was seeing before removing the duplicate airport installation are attached.

Thanks again and sorry for the false alarm:
RTH









* Rwy 17L.jpg (21.74 KB, 700x393 - viewed 575 times.)

* Rwy 17L 2nd.jpg (43.21 KB, 700x393 - viewed 566 times.)
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!