FSDreamTeam forum
November 27, 2020, 01:02:02 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Update v1.05  (Read 3240 times)
FlyAAJets
Newbie
*
Posts: 10


« on: August 14, 2010, 03:57:22 PM »

I just installed the latest update. AI are fine on the ground but as you can see I am now floating above it.


* 2010-8-14_8-39-2-967.jpg (80.23 KB, 1024x576 - viewed 480 times.)
Logged
virtuali
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 40113



WWW
« Reply #1 on: August 14, 2010, 04:57:15 PM »

I just installed the latest update. AI are fine on the ground but as you can see I am now floating above it.

Not really, it's just an optical effect, because the ground is a few cm. above the physical ground. In fact, it was the previous version that had the airplane wheels a little bit too sunk in the taxiway, and this version fixes it.
Logged

FlyAAJets
Newbie
*
Posts: 10


« Reply #2 on: August 15, 2010, 04:59:37 PM »

I understand what you are saying about the ground layering, but still looks off some. Looking
at the AI too a bit closer, the wheels are sunk about 1/3. When I touch down the tire smoke
is delayed too. Checked all the above at KDAL and a few other default and all normal. Does
not matter what a/c is used either.






* 2010-8-15_9-40-29-920.jpg (92.24 KB, 1024x576 - viewed 455 times.)

* 2010-8-15_9-43-24-210.jpg (121.25 KB, 1024x576 - viewed 461 times.)
Logged
FlyAAJets
Newbie
*
Posts: 10


« Reply #3 on: October 24, 2010, 02:38:20 AM »

Still something is wrong. Have v2.0 installed.



* 2010-10-23_19-5-48-550.jpg (88.77 KB, 1024x576 - viewed 416 times.)

* 2010-10-23_19-5-15-340.jpg (69.29 KB, 1024x576 - viewed 420 times.)

* 2010-10-23_19-17-41-161.jpg (83.82 KB, 1024x576 - viewed 402 times.)

* 2010-10-23_19-19-18-541.jpg (51.59 KB, 1024x576 - viewed 390 times.)

* 2010-10-23_19-6-39-60.jpg (86.7 KB, 1024x576 - viewed 400 times.)
« Last Edit: October 24, 2010, 02:40:03 AM by FlyAAJets » Logged
virtuali
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 40113



WWW
« Reply #4 on: October 24, 2010, 11:11:21 AM »

Still something is wrong. Have v2.0 installed

That doesn't have anything to do with the problem you posted earlier, which was almost unnoticeable.

This is a bigger problem, since there's an altitude mismatch, and it's probably a duplicate AFCAD from another product, using also the wrong altitude, since you have double runway lights and several doubled objects. If AI are also floating, it's 100% sure it's another AFCAD in conflict.

Use the free FSX Airport Scanner to find AFCAD duplicates, and remove all the duplicates, leave only the AFCAD in the fsdreamteam folder.
Logged

FlyAAJets
Newbie
*
Posts: 10


« Reply #5 on: October 24, 2010, 02:58:42 PM »

It is the same problem.

Located @ EJ taxiway and spreads to the south & west side @ terminal B and International terminal.  It is the first time I have used the scenery outside the day light and can really see your optical effect better now. 

I have reinstalled the scenery same effect. No other afcads! FSX is stripped down, except Active Sky.
Logged
virtuali
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 40113



WWW
« Reply #6 on: October 24, 2010, 09:01:20 PM »

It is the same problem.

From the screenshots, and your description of the first problem (you said airplane wheels were sunk 1/3 into the ground, which is just a few cm), it's not.

The second set of screenshots shows an altitude difference of several meters AND double objects on top of that so no, it's not the same problem, according to your description and screenshots of the first one, which only decribed a very minor issue with sunked wheels and the tire smoke delayed. This is an entirely different issue.a

Quote
Located @ EJ taxiway and spreads to the south & west side @ terminal B and International terminal.  It is the first time I have used the scenery outside the day light and can really see your optical effect better now. 

I really can't see anything like this, everything is correct and, nobody ever reported such problems after the 2.0 update. Before, we had just a couple of users having problems caused by *other* addons that flooded Simconnect commands, so our module couldn't adjust the ground altitude correctly, but 2.0 doesn't use Simconnect anymore so, it shouldn't risk being affected by such addons, and everybody that had similar issues, found them to be fixed in 2.0

Quote
No other afcads! FSX is stripped down, except Active Sky.

Are you using default AI, instead of an AI product ? They always come with their own AFCADs, which can cause somethign like this. Have you run the FSX Airport Scanner ?

Are you using the Mesh settings as suggested in the manual, which is Complexity at 100 and Resolution at 10m/pixel ?
Logged

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!