FSDreamTeam forum
November 19, 2019, 01:32:51 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Question about Jetways  (Read 303 times)
torsten
Full Member
***
Posts: 128


« on: November 03, 2019, 12:03:51 AM »

Hello,

one question:

I have a Position with a Jetway. IN Gsx it is set up not to use Stars ( Disable staircases )
But when i have connected the Jetway to the airplane and then ( as of any reason ) must do a "Reset Position" from the GSX Menü and when
i after that request Boarding or Deboarding, why is GSX then asking to open the AFT PAX ? ( there is no Jetway and no Stair )

Torsten

Logged
virtuali
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 36657



WWW
« Reply #1 on: November 04, 2019, 02:51:19 PM »

I tried it now, and it doesn't happen. This is what I did:

- Went to an airport in which I replaced default jetways with GSX jetways ( I assumed this is what you mean with "I have a Position with a Jetway. IN GSX" ), in this case it was Simwings LEMD, Gate 71

- Select "Disable Staircase" in the parking customization page. Pressed Apply.

- Selected Deboarding. Jetway menu came, docked to Exit 1, no rear stairs appeared and the only door request I got was for the main Exit 1, as expected

- While passengers were still exiting, I chose "Reset Position"

- Selected Deboarding again. Jetway menu came, docked to Exit 1, no rear stairs  appeared and the only door request I got was for the main Exit 1, as expected
Logged

torsten
Full Member
***
Posts: 128


« Reply #2 on: November 04, 2019, 08:43:25 PM »


- Selected Deboarding again. Jetway menu came, docked to Exit 1, no rear stairs  appeared and the only door request I got was for the main Exit 1, as expected


i maybe did not explain good enough...sorry

Let the Jetway connected to the airplain, do not disconnect it after reseting the position.
That is it maybe.

Later this evening i will do a little video, so you can see it better.

Torsten
Logged
torsten
Full Member
***
Posts: 128


« Reply #3 on: November 04, 2019, 09:58:47 PM »

oh je...i think it was my mistake....
I have installed a EDDP AddOn Scenery which have SODE Jetways, but not GSX SODE Jetways...
With Sode jetways it is possible that the Jetway stays connected to the Airplane if you reset the position in GSX.
But with GSX Jetways that is not possible...

Solved



Thanks
Torsten
« Last Edit: November 04, 2019, 10:37:28 PM by torsten » Logged
torsten
Full Member
***
Posts: 128


« Reply #4 on: November 04, 2019, 10:37:42 PM »

But as i describet above, with sode jetways, when the Jetway is still connected to the Airplane, and i reset the position, then i ask for boarding or deboarding,
GSX ask me to open the aft pax door
Logged
Captain Kevin
Beta tester
Sr. Member
*****
Posts: 368


Captain Kevin


« Reply #5 on: November 05, 2019, 02:10:43 AM »

I'm thinking the GSX jetway is considered a position, so when you reset the position, it got reset with it.
Logged

Captain Kevin
torsten
Full Member
***
Posts: 128


« Reply #6 on: November 05, 2019, 07:43:46 AM »

Yes, but why is GSX asking me to open the AFT PAX ??
Logged
Captain Kevin
Beta tester
Sr. Member
*****
Posts: 368


Captain Kevin


« Reply #7 on: November 05, 2019, 02:21:42 PM »

No idea.
Logged

Captain Kevin
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!