FSDreamTeam forum
July 21, 2018, 02:55:00 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Fatal Error when installing in P3D v 3 **SOLVED**  (Read 892 times)
Smokeywood
Newbie
*
Posts: 4



« on: December 14, 2017, 11:33:04 PM »

Greetings,

I have just got my P3D v 3 sim back working again after the windows 10 update
troubles of the last couple of months and when I went to install my FSDT scenery
back into the sim I keep getting this error on every product install.

Installing the Simconnect client in Prepar3d v 3
Fatal Error during installation

I am attaching a screenshot of the error and maybe someone can help
with what is causing this.

I appreciate your help


* Fatal Error.png (16.85 KB, 629x468 - viewed 79 times.)
« Last Edit: December 18, 2017, 03:08:51 PM by virtuali » Logged

Gene Miller
Windows 10 Home Edition, AMD FX(tm)-4100 Quad Core Processor 3.6Gh
16.0 GB Ram, 64bit Operating System Nvidia GeForce GTX 750 Ti
virtuali
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 29701



WWW
« Reply #1 on: December 15, 2017, 11:10:03 AM »

The message might either means the Simconnect installer has reported an error, but also a corruption of some of your XML file. Unfortunately, you don't say which exact version of P3D V3 you are installing, and this is important, since the installation method is very different between the latest 3.4 and every other version before.

It's possible to log the installation, to know more precisely at which step the error occurs, this way:

- Open a command prompt ( Start->CMD->Enter ) and go to the folder were the installer file is located (cyvr_fsx_setup.exe) , and type the following:

cyvr_fsx_setup.exe /LOG=logfile.txt

Run the installer and wait for the error to appear. A log.txt file should have been created in the same folder. ZIP it and send it to me by EMAIL, using the small mail icon under the fsdt logo in my forum avatar.
Logged

Smokeywood
Newbie
*
Posts: 4



« Reply #2 on: December 16, 2017, 04:32:34 PM »

Greetings,

I am not sure just what took place but after uninstalling then reinstalling and
running the Live Updater all is well and working without problems.

Thank you for your help
Logged

Gene Miller
Windows 10 Home Edition, AMD FX(tm)-4100 Quad Core Processor 3.6Gh
16.0 GB Ram, 64bit Operating System Nvidia GeForce GTX 750 Ti
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!