FSDreamTeam forum
November 27, 2020, 04:57:01 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Login Register  
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: P3DV4.1 Crash **SOLVED - caused by AI**  (Read 6998 times)
jackieman27
Newbie
*
Posts: 15


« on: November 23, 2017, 04:08:45 AM »

Hi all,
Taking advantage of the Black Friday deal, I purchased KCLT. Its a great scenery. I installed the scenery, and then ran the Live Update tool which I believe updated the addon manager and GSX to the latest version, along with a few of my other FSDT airports.
Unfortunately, after about 1 or 2 minutes of flying even in the vicinity of the airport (no matter what aircraft), my sim crashes. This doesn't occur at any other FSDT/Addon Manager airport, let alone any airport in P3D.
Initially, I got this error:

Problem signature:
  Problem Event Name:   BEX64
  Application Name:   Prepar3D.exe
  Application Version:   4.1.7.22841
  Application Timestamp:   59d67e95
  Fault Module Name:   ntdll.dll
  Fault Module Version:   6.1.7601.23807
  Fault Module Timestamp:   5915fdce
  Exception Offset:   00000000000689f2
  Exception Code:   c000000d
  Exception Data:   0000000000000000
  OS Version:   6.1.7601.2.1.0.256.48
  Locale ID:   1033
  Additional Information 1:   cd9f
  Additional Information 2:   cd9fc598e0f41d686cb569a748a59abb
  Additional Information 3:   768f
  Additional Information 4:   768f87cd22438cd35a29de9570821b9d

But after digging in the forums, I found the solution: to edit the registry and delete a certain entry; which I did. When I next started P3D, an FsLabs popup informed me that this entry was missing, so it automatically added it back. So, I uninstalled the FsLabs A320 and delete the registry entry again.

Should be all good right? I thought so! Well I ran the sim again and taxied around the airport for a while (this is when the crash seems to initiate the fastest) but then I get another CTD. But this time, there was no error message regarding P3D crash. Just went right to my desktop.
But, I did get this Couatl crash error:
Problem signature:
  Problem Event Name:   APPCRASH
  Application Name:   Couatl.exe
  Application Version:   3.2.0.3876
  Application Timestamp:   5a12d4f3
  Fault Module Name:   ucrtbase.DLL
  Fault Module Version:   10.0.10586.788
  Fault Module Timestamp:   5879aa7b
  Exception Code:   40000015
  Exception Offset:   0008469a
  OS Version:   6.1.7601.2.1.0.256.48
  Locale ID:   1033
  Additional Information 1:   73a1
  Additional Information 2:   73a130e3d872c93e57e6ea24d1f17e0d
  Additional Information 3:   5fb1
  Additional Information 4:   5fb17ef4b2eabfc4d17517a232abb641

Now, my best guess is that the Live Update I ran screwed something up with either GSX or the airport itself which is causing something in my system (Win7 64bit) to not be happy with something recently installed.  I have the latest NVidia drivers & C++ Redistributables.

Thanks for your time!
Jack D
« Last Edit: May 21, 2018, 12:02:54 AM by virtuali » Logged
virtuali
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 40115



WWW
« Reply #1 on: November 23, 2017, 10:49:24 AM »

But after digging in the forums, I found the solution: to edit the registry and delete a certain entry; which I did. When I next started P3D, an FsLabs popup informed me that this entry was missing, so it automatically added it back. So, I uninstalled the FsLabs A320 and delete the registry entry again.

Which registry key, exactly ?
Logged

jackieman27
Newbie
*
Posts: 15


« Reply #2 on: November 23, 2017, 06:00:23 PM »

But after digging in the forums, I found the solution: to edit the registry and delete a certain entry; which I did. When I next started P3D, an FsLabs popup informed me that this entry was missing, so it automatically added it back. So, I uninstalled the FsLabs A320 and delete the registry entry again.

Which registry key, exactly ?


"Remove the key related to Prepar3D.EXE or FSX.EXE in the HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Layers key location of REGEDIT."
Logged
jackieman27
Newbie
*
Posts: 15


« Reply #3 on: November 23, 2017, 07:01:57 PM »

Just crashed again, but his time I got this message. The frame rate was very bad at some points in this scenario, especially during approach. Then the sim froze for 2 seconds and gave me this
Problem signature:
  Problem Event Name:   APPCRASH
  Application Name:   Prepar3D.exe
  Application Version:   4.1.7.22841
  Application Timestamp:   59d67e95
  Fault Module Name:   ntdll.dll
  Fault Module Version:   6.1.7601.23807
  Fault Module Timestamp:   5915fdce
  Exception Code:   c0000005
  Exception Offset:   000000000004f23c
  OS Version:   6.1.7601.2.1.0.256.48
  Locale ID:   1033
  Additional Information 1:   4cf1
  Additional Information 2:   4cf129fc8ee9a03d66b0566e5371b6b0
  Additional Information 3:   d6bf
  Additional Information 4:   d6bfae44021a599194dd1ef6ffc4206f
Logged
virtuali
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 40115



WWW
« Reply #4 on: November 23, 2017, 11:06:13 PM »

Nothing in your log indicates the problem is the scenery. Have you tried the same approach with a default airplane ?
Logged

jackieman27
Newbie
*
Posts: 15


« Reply #5 on: November 24, 2017, 02:31:03 AM »

Yes, i just did. This time the sim crashed when I was in the default Lear in front of a hangar..
Problem Event Name:   APPCRASH
  Application Name:   Prepar3D.exe
  Application Version:   4.1.7.22841
  Application Timestamp:   59d67e95
  Fault Module Name:   StackHash_9d06
  Fault Module Version:   6.1.7601.23807
  Fault Module Timestamp:   5915fdce
  Exception Code:   c0000374
  Exception Offset:   00000000000bf3e2
  OS Version:   6.1.7601.2.1.0.256.48
  Locale ID:   1033
  Additional Information 1:   9d06
  Additional Information 2:   9d0607b77848de9bc341b7164a9c807b
  Additional Information 3:   af30
  Additional Information 4:   af30f84df9f64fb195bc9d0a029600e5
Logged
virtuali
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 40115



WWW
« Reply #6 on: November 24, 2017, 02:35:40 AM »

Yes, i just did. This time the sim crashed when I was in the default Lear in front of a hangar

I'm sorry, but I cannot reproduce this, and nobody ever reported such instant crash so, it can only be caused by something else you have installed.

If you want, we can arrange a Teamviewer session, so I can check your system directly. PM me to arrange it.
Logged

jackieman27
Newbie
*
Posts: 15


« Reply #7 on: November 24, 2017, 02:56:23 AM »

Just got a SODE crash at another airport.. Might be the culprit, investigating now
Logged
virtuali
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 40115



WWW
« Reply #8 on: November 24, 2017, 03:02:04 AM »

Just got a SODE crash at another airport.. Might be the culprit, investigating now

Fairly sure it couldn't be specific to KCLT. Let me know how it goes.
Logged

kevchris
Newbie
*
Posts: 16


« Reply #9 on: November 26, 2017, 03:51:17 AM »

Hello Umberto -

Just to let you know, I am experiencing the same CTD near KCLT as mentioned above.  It happens when using a default aircraft and also the PMDG 737.   It also happens with default scenery as well as when using Megascenery North Carolina.

Thank you,

Kevin
Logged
virtuali
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 40115



WWW
« Reply #10 on: November 27, 2017, 12:57:58 AM »

It also happens with default scenery as well as when using Megascenery North Carolina.

This further confirm it's not a problem of the airport, like the previous user that had it in another non-FSDT airport too.
Logged

kevchris
Newbie
*
Posts: 16


« Reply #11 on: November 30, 2017, 03:47:40 AM »

Yes I agree with you Umberto.  It is not attributed to an FSDT airport from my experience.   I had another CTD over central PA last night while flying from KIAD to KBUF.    I think LM has to look into this as it just started happening after installation of the latest version, 4.1.  Very frustrating.

Thanks!

Kevin
Logged
randomravings
Newbie
*
Posts: 7


« Reply #12 on: May 12, 2018, 04:22:42 PM »

Yes, i just did. This time the sim crashed when I was in the default Lear in front of a hangar..
Problem Event Name:   APPCRASH
  Application Name:   Prepar3D.exe
  Application Version:   4.1.7.22841
  Application Timestamp:   59d67e95
  Fault Module Name:   StackHash_9d06
  Fault Module Version:   6.1.7601.23807
  Fault Module Timestamp:   5915fdce
  Exception Code:   c0000374
  Exception Offset:   00000000000bf3e2
  OS Version:   6.1.7601.2.1.0.256.48
  Locale ID:   1033
  Additional Information 1:   9d06
  Additional Information 2:   9d0607b77848de9bc341b7164a9c807b
  Additional Information 3:   af30
  Additional Information 4:   af30f84df9f64fb195bc9d0a029600e5


Hi. I recently purchased KCLT and I get a CTD either on approach or departure from the airport. I've used different aircraft (including FSLabs A320 and Leonardo Maddog X) and approached / departed in different directions, but the same error happens. I don't get crashes at any other airports or in P3D generally, so hoping someone can shed some light. Thank you.

EventType=APPCRASH
EventTime=131706069234925947
ReportType=2
Consent=1
UploadTime=131706069235545982
ReportIdentifier=1cda35e6-55ec-11e8-8df8-1234567890ab
IntegratorReportIdentifier=1cda35e5-55ec-11e8-8df8-1234567890ab
Response.BucketId=1232259922
Response.BucketTable=349533006
Response.type=4
Sig[0].Name=Application Name
Sig[0].Value=PREPAR3D.EXE
Sig[1].Name=Application Version
Sig[1].Value=4.2.21.24048
Sig[2].Name=Application Timestamp
Sig[2].Value=5a7c832c
Sig[3].Name=Fault Module Name
Sig[3].Value=ntdll.dll
Sig[4].Name=Fault Module Version
Sig[4].Value=6.1.7601.23915
Sig[5].Name=Fault Module Timestamp
Sig[5].Value=59b94ee4
Sig[6].Name=Exception Code
Sig[6].Value=c0000005
Sig[7].Name=Exception Offset
Sig[7].Value=000000000004f2a2
Logged
virtuali
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 40115



WWW
« Reply #13 on: May 12, 2018, 05:55:51 PM »

Hi. I recently purchased KCLT and I get a CTD either on approach or departure from the airport. I've used different aircraft (including FSLabs A320 and Leonardo Maddog X) and approached / departed in different directions, but the same error happens.

Nothing in your log indicates the error is caused by the scenery. Please try with a default aircraft.
Logged

randomravings
Newbie
*
Posts: 7


« Reply #14 on: May 13, 2018, 06:41:35 AM »

Hi. I recently purchased KCLT and I get a CTD either on approach or departure from the airport. I've used different aircraft (including FSLabs A320 and Leonardo Maddog X) and approached / departed in different directions, but the same error happens.

Nothing in your log indicates the error is caused by the scenery. Please try with a default aircraft.

Hi Umberto. Tried with the default F-35A and got the exact same problem. CTD about 5 nautical miles away from KCLT. See below.  The only other thing I can thing of is that it's related to FTX Global openLC North America, as that's the only other thing installed in the area (though I haven't had any problems with it elsewhere). Let me know if you have any other suggestions. Thank you.

EventType=APPCRASH
EventTime=131706598923068227
ReportType=2
Consent=1
UploadTime=131706598923498251
ReportIdentifier=71003085-5667-11e8-bb98-1234567890ab
IntegratorReportIdentifier=71003084-5667-11e8-bb98-1234567890ab
Response.BucketId=1232259922
Response.BucketTable=349533006
Response.type=4
Sig[0].Name=Application Name
Sig[0].Value=PREPAR3D.EXE
Sig[1].Name=Application Version
Sig[1].Value=4.2.21.24048
Sig[2].Name=Application Timestamp
Sig[2].Value=5a7c832c
Sig[3].Name=Fault Module Name
Sig[3].Value=ntdll.dll
Sig[4].Name=Fault Module Version
Sig[4].Value=6.1.7601.23915
Sig[5].Name=Fault Module Timestamp
Sig[5].Value=59b94ee4
Sig[6].Name=Exception Code
Sig[6].Value=c0000005
Sig[7].Name=Exception Offset
Sig[7].Value=000000000004f2a2

Logged
Pages: [1] 2
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!