Author Topic: Bergen in P3Dv4?  (Read 19677 times)

AaronMyers

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 141
Bergen in P3Dv4?
« on: August 20, 2017, 07:01:54 pm »
Just curious if this older scenery is supported in P3Dv4. Thanks in advance.

virtuali

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 43172
    • VIRTUALI Sagl
Re: Bergen in P3Dv4?
« Reply #1 on: August 21, 2017, 09:44:31 am »
The installer hasn't been updated to install straight into P3DV4 but, if you install it in FSX or P3D and then run the Stand-Alone Addon Manager, it should migrate it into P3D V4 and should work.

AaronMyers

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 141
Re: Bergen in P3Dv4?
« Reply #2 on: August 27, 2017, 08:36:12 am »
The installer hasn't been updated to install straight into P3DV4 but, if you install it in FSX or P3D and then run the Stand-Alone Addon Manager, it should migrate it into P3D V4 and should work.

Hmm, someone must have covertly updated the installer because I did indeed have a P3dv4 option when installing, and it works a treat. Thanks!

http://i.imgur.com/aICG6fU.jpg

http://i.imgur.com/bVTUSwf.jpg
« Last Edit: August 28, 2017, 09:48:02 am by virtuali »

virtuali

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 43172
    • VIRTUALI Sagl
Re: Bergen in P3Dv4?
« Reply #3 on: August 28, 2017, 09:50:24 am »
Hmm, someone must have covertly updated the installer because I did indeed have a P3dv4 option when installing, and it works a treat. Thanks!

Yes, you are right, ENBR has been updated, it was Cloud9 KMCO that hasn't.

mattd319

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
Re: Bergen in P3Dv4?
« Reply #4 on: November 22, 2017, 06:21:25 pm »
Yes, you are right, ENBR has been updated, it was Cloud9 KMCO that hasn't.

Hello - any chance to update the KMCO installer as well?  Thanks!

nigelgrant

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
Re: Bergen in P3Dv4?
« Reply #5 on: December 11, 2017, 09:23:21 pm »
I am having problems with Bergen in P3Dv4. The approach lighting system is sitting along the displaced threshold of the runway.  I used the latest installer which identified P3Dv4 only, since that is the only simulator I have.  I used this scenery in FSX and P3Dv3.4 and do not remember this issue.



I have created a P3D default scenery.cfg file to test this, and the only add-on sceneries are several FSDT airports and this Cloud9 Bergen.

I have removed the default Bergen file:

(LockheedMartin/scenery/601/APX49100),

so my photos show the Cloud9 Bergen scenery sitting on P3Dv4 default less the P3Dv4 Bergen airport.

Any one have any suggestions how I rectify this situation? I am presuming the approach lighting should not be sitting on the threshold.

Nigel
Vancouver

virtuali

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 43172
    • VIRTUALI Sagl
Re: Bergen in P3Dv4?
« Reply #6 on: December 12, 2017, 08:04:38 am »
Any one have any suggestions how I rectify this situation? I am presuming the approach lighting should not be sitting on the threshold.

Always check real world first, before assuming a scenery is wrong...

https://www.google.it/maps/@60.2812345,5.2222415,91m/data=!3m1!1e3

As you can see, approach lights are right on top of the displaced threshold.

Hnla

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 698
Re: Bergen in P3Dv4?
« Reply #7 on: December 12, 2017, 10:32:45 pm »
You're right, this scenery is OOLLLLLDDDDDD

nigelgrant

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
Re: Bergen in P3Dv4?
« Reply #8 on: December 13, 2017, 03:47:22 am »
Hi Umberto

Thx for your reply.  In fact, I had checked on GoogleEarth before, and I figured the lights I saw were at surface level of the displaced threshold.

However, it is not making $$sense to me to pave a displaced threshold then put vertical structures on it – why expend money on paving, if the paving cannot be used to land on in a fall-short landing.

Don’t waste time answering this, you have more important issues for others to answer!  I can now continue flying knowing that Bergen is okay.

Regards and thx

Nigel